WERKWIJZE

 Intake

Een intake is een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw klachten en behoefte aan hulp. We maken samen een traject op maat. Ook maak je dan natuurlijk kennis met mij en mijn werkwijze. Jij bepaalt of je aan de hand van de intake doorgaat. Bij persoonlijke therapie maak ik met name gebruik van Gestalttherapie. Ook gebruik ik als werkwijze visualisaties, ontspannings- en ademhalingsoefeningen e.d. Bij burn-out therapie ligt bij de werkwijze het accent op ‘Mensano in Corpera Sano’: een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik besteed aandacht aan de ‘ 3 B’s’: 1. een gezonde lichamelijke basis, 2. bewustwording van negatieve  patronen en positieve inzichten 3. het bekwamen  ervan in gezond handelen. Bij relatietherapie is  EFT-therapie of Emotionally Focused Therapy* onderdeel van de werkwijze.

Sessies

Sessies (en intake) duren 1 ½ uur. In het begin 1 x per 14 dagen, later om de 3 weken. Het proces van verwerking, verandering en ontwikkeling heeft tijd nodig. Voor een persoonlijk traject is 4 maanden een goede indicatie.

Tijdens de sessie werken we met wat voor jou op de VOORGROND is. Wat speelt er op dit moment het meest? Dit verwijst vaak ook naar eerdere situaties. In de sessie werken we net zolang tot er een inzicht (awareness) is bereikt.

De sessies kunnen (deels) worden vergoed door jouw aanvullende zorgverzekering.

Evaluatie

Na een aantal sessies evalueren we wat deze therapie jou/jullie tot dusver heeft opgeleverd. We bekijken dan of het genoeg is of dat het juist zinvol is om nog door te gaan.

Annulering van een afspraak

Als je verhinderd bent om een afspraak na te komen, dan word je vriendelijk verzocht om dat 24 uur vantevoren aan te geven, anders worden de kosten in rekening gebracht.

Maak een vrijblijvende afspraak

  • Sue Johson: ‘Hou me vast’

De praktijk van Reinouw Kingma is
t/m december 2017 niet bereikbaar.

Vrijblijvend kennismaken?
Drs. Reinouw Kingma
reinouw‘Betrokken, structurerend en liefdevol’ 

De Wildwal 6
6703 EC Wageningen

T: 0317-410550
M: 06-21986910
E: reinouw.kingma@hetnet.nl

logo-nvpa logo-rbcz
linkedin