Reacties van clienten

over persoonlijke- en relatietherapie van Reinouw Kingma

Levenslust

Ik had een burn-out, paniekaanvallen en was depressief. Andere therapieën hielpen niet, deze wel. Ik weet inmiddels dat ik problemen niet weg moet stoppen, maar aanpakken. Doordat ik mijn angsten (om alleen en niet goed genoeg te zijn) en verdriet onder ogen zag, kwam ik bij gezonde stukken in mij, waardoor ik weer met liefde naar mezelf kijk. Negatieve gedachten zijn omgezet in positieve. Dit brengt veel rust. Door een grotere focus op mijn gevoel, kan ik onderscheid maken tussen wat IK wel of niet wil en wat goed voor mij is. Ik heb ervoor gekozen om afscheid te nemen van mijn werk en zoek nu werk dat beter bij mij past. De betekenis van werk voor mij is veranderd. Het is nu niet heel mijn leven, maar een zinvol onderdeel van. Alle verliezen in mijn leven (opa, vriend, vriendin, collega) hebben nu ook een plek gekregen. Hierdoor voel ik weer, dat IK wil leven. Mijn levenslust is meer dan terug. Ik heb vertrouwen in de toekomst. En stel, dat ik weer een paniekaanval krijg, dan weet ik dat ademhalingsoefeningen me helpen.

Brigit, 46 jaar

Happy met mezelf

Ik was bang door de scheiding mijn kinderen kwijt te raken en alleen achter te blijven. Door de therapie heb ik weer rust gevonden in de relatie met de kinderen. Het vertrouwen is terug, dat het echt weer goed komt. De issues die ik had bleken al van voorgaande generaties: het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Het voelt een stuk lichter, dat ik daar niet meer voor verantwoordelijk ben. De woorden van mijn ex raken me veel minder. Wat vooral fijn is, dat ik nu mijn emoties, zoals verdriet meer kan toe laten en de vreugde vanuit mezelf weer kan voelen. Ik heb weer energie en zin in het leven.

Evelyne, 49 jaar

Durf en vertrouwen

Ik heb veel profijt gehad voor jouw als coaching op mijn werk. Ik kwam niet uit de verf, ondanks mijn kwaliteiten op verstandelijk gebied. Ik hield me terug, toonde me te weinig uit angst voor negatieve oordelen van collega’s, studenten, leidinggevenden. Dat frustreerde me. Ik heb dit weten te veranderen in durf en vertrouwen in mijzelf. Dit leverde me zelfs een postitief oordeel van een zware benoemingscommissie. Ik voel me nu stukken beter op mijn werk en ook thuis profiteer ik ervan.

Art, man 40 jaar

Love grows here

Deze uitspraak zagen we vorig jaar op een bordje op Rhodos. Het sprak ons aan, want het was toen een heel groot verlangen van ons om onze liefde te laten groeien. En het is ons gelukt. Na onze reis waren de gesprekken met Reinouw het keerpunt in onze relatie. Onze liefde bloeide weer op en we kregen weer oog voor elkaars en eigen behoeftens. Het bordje ‘loves grows here’ staat dus ook symbool voor de plek waar wij met Reinouw de fijne gesprekken hebben gehad. Een appelboom als symbool van onze opgebloeide liefde geven we haar als dank.

Marcel en Annerieke, 39 en 39 jaar

Loslaten

Dankzij de tijd en energie, die Reinouw in mij heeft gestoken, is het gelukt om de issues met mijn broer en vader een plek te geven. Die negatieve gedachten en energie heb ik losgelaten. Ik kan weer mijn eigen weg gaan. Positieve gedachten geven me nu energie om weer stappen te zetten. Ik heb weer veel meer vertrouwen in de toekomst.

Leonie 35 jaar

Ik ben mezelf weer

Ik kwam totaal verloren binnen en heb nu mezelf weer terug. Ik heb geleerd met (soms heftige) emoties om te gaan. Ik heb geleerd dingen los te laten en dat het niet erg is zwak te zijn. Dat geeft mij juist kracht, hoe gek het ook mag klinken.

Suzette, vrouw 20 jaar

Geluk en vertrouwen teruggekregen

Dankzij de relatietherapie gaat het weer erg goed tussen ons. Wij voelen ons weer ontzettend gelukkig. We hebben naast het vertrouwen in elkaar ook het vertrouwen in onszelf weer terug. We zitten zoveel beter in ons vel. Zoveel geleerd waar we de rest van ons leven nog veel aan kunnen hebben. Zonder Reinouw zouden we niet staan waar we nu zijn.

Roos en Theo, vrouw 42 en man 44 jaar

Stevigheid en ik houd van mijzelf!

Ik sta veel steviger in het leven. Ik ben nu voor het eerst in mijn leven blij met mijzelf! Ik pas dat toe op mijn relatie, mijn vrienden, mijn ouders en in mijn werk. Ik had veel aan de visualisaties en de ontspanningsoefeningen. Nooit geweten, dat ademhaling zo belangrijk is om te gebruiken.

Francien, vrouw 42 jaar

Deuren naar elkaar geopend

We kregen tijdens de therapie maximale aandacht, de juiste vragen en ontvingen goede feedback. Wij vinden de EFT-methode heel waardevol en raden het aan anderen aan, als ze in een nieuwe, moeilijke en zelfs bijna onmogelijke relatie zitten. Door de drammerigheid van mijn partner, had ik de ‘deuren gesloten’. We kregen inzicht in het mechanisme, dat ons probleem veroorzaakte. Daardoor kunnen we het nu tijdig herkennen en het rustig met elkaar bespreken als het zich weer voordoet. We kunnen het STOPPEN en er anders mee omgaan. De therapie heeft ons beiden weer vertrouwen in onszelf en een gemeenschappelijke toekomst gegeven. Door de Gestalttherapie weet nu dat ik er mag zijn, er toe doe en wordt gewaardeerd. Ik durf nu echt ‘mijn deuren’ te openen en ben niet meer bang het niet goed te doen. Dat voelt krachtig en fijn. Ook kan ik nu zelf gericht verder werken aan mijn eigen verbeterpunten.

Gaia en Enrico, vrouw 63 en man 56 jaar

Durf mijn grenzen te bepalen en keuzes te maken

Ik ben niet meer zo onzeker het niet goed te doen voor met name anderen. Ik was bang verlaten te worden en alleen te blijven. Ik luister nu meer naar mezelf. ‘Wat wil ik?’ is Mijn mantra dat ik uitspreek. Ik voel me sterker en durf meer mijn grenzen te bepalen en te laten zien. Ik hoef niet meer altijd maar door te gaan (‘kom op’), maar voel nu hoe het voor mij is. Er is meer balans tussen hoofd en hart. Ik wil zelf richting aan mijn leven geven en keuzes maken, die goed voor mij zijn (zonder opportunistisch en egoïstisch te zijn). Keuzes maken lucht op en schept duidelijkheid, de rest volgt wel. Ik hoef niet meer alles te willen plannen en goed te doen. Ik heb weer vertrouwen in mezelf én anderen. Dat voelt rustig.

Tilia, vrouw 33 jaar

Naar mezelf leren luisteren

De therapie heeft me rust en ontspanning gebracht. De therapie heeft me verder gebracht in mijn groeiproces en persoonlijke ontwikkeling. Het heeft me een stuk mildheid over mezelf gebracht. Ik heb de kans gehad om een aantal gebeurtenissen of patronen of relaties van vroeger anders te kunnen bekijken en beleven o.a. het verwerken van het verdriet van mijn moeder die overleed toen ik 15 jaar was.

Ik kwam tijdens de sessies in contact met mensen om me heen, als eenmalige beleving of als oefening van het echte leven. Reinouw is een open en betrokken vrouw. Ze is de eerste therapeut die ik heb ontmoet, die zich zo met heel haar wezen inzet.

Petra, vrouw 33 jaar

Meer luchtigheid en samenwerking in mijn relatie

Ik had een kleine angst, dat ik ongelukkiger uit de therapie zou komen, dan ik erin zou gaan. Ik vond de sessies verrassend. Dat je met een paar gesprekken zoveel inzichtelijk kunt maken. Ik vond het pittig om te beschrijven wat ik voel en waar dat zit in je lijf nu of in mijn jeugd. Dat lukte de éne keer beter dan de andere. Het resultaat voor mij is, dat ik meer naar mijn gevoel luister en van daaruit handel. Het gaat niet altijd vanzelf. Ik moet eraan blijven werken. Ik ben het me in ieder geval nu bewust De manier waarop Reinouw het uitvoert is kundig en niet oordelend; al snel vertrouwd en warm.

Richard, man 44 jaar

De moed bijna opgegeven. Houden we dit nog 20 jaar vol?

Wij zijn erg te spreken over de manier waarop Reinouw ons heeft begeleid in het werken aan onze relatie. De kracht van Reinouw’s aanpak zit erin, dat ze je leert voelen en ervaren hoe je eigen partner de dingen (die ik doe of zeg; hij doet of zegt) zo heel anders ervaart dan ikzelf. Vaak zit je zo gevangen in een patroon van interpreteren, dat je automatisch’ denkt dat het zo overkomt als jij hebt bedoeld. Terwijl het helemaal anders blijkt te zijn. Vervolgens helpt Reinouw je om zulke vastzittende patronen gewoon weg te werken! Met spannende oefeningen waarin je op de plek van een ander met wie je bv vroeger een probleem had) gaat zitten of staan en ervaart dat dat patroon helemaal niet nodig blijkt!. Er lost zich in een paar maanden veel op! En bij relatietherapie blijkt er toch minstens net zoveel werk aan jezelf als aan je relatie nodig te zijn.

Jelleke en Rob, 60 en 62 jaar

Snel en effectieve methode om te ervaren dat ik ertoe doe!

Reinouw is een hele heldere en prettige behandelaar. Ik heb mijn basis ervaren, namelijk dat ik de moeite waard ben! Vandaar uit leven voelt een stuk beter in het dagelijkse leven. Het geeft handvatten in mijn leven. Bij onrust en spanning weet ik wat ik nodig heb: rust , mezelf serieus nemen, lief zijn voor mezelf; ‘ik ben goed zoals ik ben’

Paloma, Braziliaanse vrouw, 24 jaar

.

De praktijk van Reinouw Kingma is
t/m december 2017 niet bereikbaar.

Vrijblijvend kennismaken?
Drs. Reinouw Kingma
reinouw‘Betrokken, structurerend en liefdevol’ 

De Wildwal 6
6703 EC Wageningen

T: 0317-410550
M: 06-21986910
E: reinouw.kingma@hetnet.nl

logo-nvpa logo-rbcz
linkedin