Reinouw Kingma

Kracht en liefde

Mijn kwaliteit als persoonlijke en relatietherapeut is om mensen weer in contact te kunnen brengen met hun gevoel en behoefte. Dat geeft hen KRACHT en VERTROUWEN én de onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf in de eerste plaats. Daardoor wordt het mogelijk, dat wat het leven brengt, op een bevredigende manier te ervaren.Het volgende gedicht geeft weer wat ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE voor mij betekent:

Ja,

Ik heb je lief zoals je soms
Gelijk aan de gouden
Zomerdag bent

Nee, neen, nee
Ik heb je lief zoals je bent

Nee, nee
Ik heb je lief zoals

Nee,
Ik heb je lief

(K.Schippers)

Verlies- en rouwverwerking

Ook in mijn leven heb ik leren omgaan met dat wat is. Af en toe was dat best pijnlijk. Ik had verdriet en was soms ook boos o.a. om het overlijden van 2 zusjes. Ik heb gemerkt dat het fijn is, als dat verdriet en die boosheid er gewoon kunnen zijn. Dan kan het transformeren naar welke betekenis iemand voor je heeft. Er is dan én het gemis én het er innerlijk zijn van de ander. Er is én de pijn van het gemis én de liefde die je voor iemand nog steeds voelt. Ik voel me dan verbonden met de anderen en hun hart, en ook verbonden met mezelf en mijn hart.

Ik ben graag op de CONTACTGRENS. De contactgrens is precies daar, waar de één zegt en de ander ook wat hij of zij denkt of voelt. Het is gewoon fijn als niemand zich terughoudt,  boos of dwingend is. Ik word daar heel blij van. Het geeft een licht en vol gevoel.

Opleiding

Mijn opleiding als transpersoonlijke Gestalttherapeut heb ik gevolgd bij het Boswijkinstituut.

De opleiding voor relatietherapie met EFT (Emotional Focused Therapy) heb ik gedaan bij het Dutch University College.

Ik ben aangesloten bij het Netwerk voor Boswijktherapeuten.

Tevens ben ik lid van het NVPA en het RGCZ (zie verzekering). Dit betekent, dat de intake en sessies (deels) vergoed kunnen worden door uw aanvullende zorgverzekering.

Levensloop

Voor mijn therapeutschap werkte ik als lerares aan een middelbare school. Ik was daar mentor en ook vertrouwenspersoon bij seksuele intimidatie. Ook heb ik als onderwijskundige gewerkt aan de WUR (Wageningen Universiteit en Researchcentrum). Verder heb ik vrijwilligerswerk gedaan, zowel bestuurlijk als uitvoerend in  de wijk, buurt, school en kinderopvang.

Ik ben getrouwd, moeder van 2 inmiddels volwassen kinderen en oma van 2 kleinkinderen.

De praktijk van Reinouw Kingma is
t/m december 2017 niet bereikbaar.

Vrijblijvend kennismaken?
Drs. Reinouw Kingma
reinouw‘Betrokken, structurerend en liefdevol’ 

De Wildwal 6
6703 EC Wageningen

T: 0317-410550
M: 06-21986910
E: reinouw.kingma@hetnet.nl

logo-nvpa logo-rbcz
linkedin